Jablka s karamelem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks jablka
    • 150
      g hnědý cukr 100-150
    • vlašské ořechy
    • pálenka Ovocná (Hruškovice, meruňkovice či kalvádos)
    • 1
      lžička máslo
    • šlehačka
    • hořká čokoláda Dobrá
    • zázvor A badyán (není nutné)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev dáme zkaramelizovat hnědý nerafinovaný cukr. Přidáme oloupané čtvrtky jablek, nasekané vlašské ořechy a necháme chvilku dusit ve šťávě z jablek, dokud jablka nezměknou.
2
Můžeme okořenit troškou zázvoru či badyánu. Zalejeme pálenkou, přidáme 1 lžičku másla, necháme vsáknout a podáváme zdobené šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Lenka Pamaždová
    Lenka Pamaždová |

    9. 2. 2011 09:08

    recept je špatný a ale po vylepšení super a vám rada radím nehte vaření taková slepice a vadná žena jako vy by jeste nekoho otrávila :-X