Autor:

Jablka s karamelem

Střední
Ingredience
Jablka 5 ks
Hnědý cukr
100-150
150 g
Vlašské ořechy  
Pálenka
Ovocná (Hruškovice, meruňkovice či kalvádos)
 
Máslo 1 lžička
Šlehačka  
Hořká čokoláda
Dobrá
 
Zázvor
A badyán (není nutné)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Na pánev dáme zkaramelizovat hnědý nerafinovaný cukr. Přidáme oloupané čtvrtky jablek, nasekané vlašské ořechy a necháme chvilku dusit ve šťávě z jablek, dokud jablka nezměknou.

Můžeme okořenit troškou zázvoru či badyánu. Zalejeme pálenkou, přidáme 1 lžičku másla, necháme vsáknout a podáváme zdobené šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ? Články z

Komentáře k receptu: Jablka s karamelem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí  Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web