Autor:

Jablka s karamelem

Střední
Ingredience
Jablka 5 ks
Hnědý cukr
100-150
150 g
Vlašské ořechy  
Pálenka
Ovocná (Hruškovice, meruňkovice či kalvádos)
 
Máslo 1 lžička
Šlehačka  
Hořká čokoláda
Dobrá
 
Zázvor
A badyán (není nutné)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Na pánev dáme zkaramelizovat hnědý nerafinovaný cukr. Přidáme oloupané čtvrtky jablek, nasekané vlašské ořechy a necháme chvilku dusit ve šťávě z jablek, dokud jablka nezměknou.

Můžeme okořenit troškou zázvoru či badyánu. Zalejeme pálenkou, přidáme 1 lžičku másla, necháme vsáknout a podáváme zdobené šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Jablka s karamelem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web