Jablečný koláč z kynutého těsta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 0.25
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 60
      g cukr a 3 lžíce cukru do jablek
    • vejce
    • 50
      g máslo
    • 2.5
      kg jablka
    • 1
      lžíce skořice
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi lžičku mouky, lžičku cukru a necháme přikryté vzejít na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, máslo a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou a necháme kynout.
2
Po vykynutí ještě jednou těsto prohněteme. Z těsta vyválíme plát, který položíme na vymaštěný plech a necháme asi 10 minut kynout. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na čtvrtky, rozložíme je na těsto a posypeme cukrem a skořicí. Mezi ně nasypeme mandlové lupínky a rozinky namočené v rumu.
3
Necháme ještě asi 15 minut kynout a potom pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • lluuccii
    lluuccii |

    8. 2. 2011 14:33

    Právě jsme jí ochutnali. Je to dobrá buchta. Dělala jsem jí přesně podle receptu.