Autor:

Jablečný koláč naruby

Ingredience
Listové těsto 300 g
Jablka
nejlépe Golden Delicius
 
Cukr krupice 200 g
Máslo 120 g
Mandlová tresť
1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Jablečný koláč naruby

Komentáře

  1. Alena Hanusová   26.02.2006 | 22:20 | reagovat |

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  2. Jana Tomčíková   24.02.2006 | 12:02 | reagovat |

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  3. Alena Hanusová   24.02.2006 | 8:56 | reagovat |

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  4. Alena Hanusová   23.02.2006 | 17:30 | reagovat |

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  5. Marie Horáková   23.02.2006 | 17:28 | reagovat |

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

    1. Sju   27.08.2013 | 20:46 | reagovat |

      Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web