Autor:

Jablečný koláč naruby

Ingredience
Listové těsto 300 g
Jablka
nejlépe Golden Delicius
 
Cukr krupice 200 g
Máslo 120 g
Mandlová tresť
1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Jablečný koláč naruby

Komentáře

  1. Alena Hanusová   26.02.2006 | 22:20 | reagovat | závadný

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  2. Jana Tomčíková   24.02.2006 | 12:02 | reagovat | závadný

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  3. Alena Hanusová   24.02.2006 | 8:56 | reagovat | závadný

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  4. Alena Hanusová   23.02.2006 | 17:30 | reagovat | závadný

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  5. Marie Horáková   23.02.2006 | 17:28 | reagovat | závadný

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

    1. Sju   27.08.2013 | 20:46 | reagovat | závadný

      Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web