Jablečný dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka
    • dětské piškoty
    • 1
      balíček vanilkový pudink (nebo jiný druh - světlý)
    • cukr
    • skořice kousek celé
    • šlehačka ve spreji

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka dobře omyjeme a oloupeme. Do většího hrnce dáme vařit v 1 l vody slupky a klidně i středy s kouskem skořice, upravíme chuť nápoje dle své chuti a sladkosti cukrem a možná i troškou citronové šťávy. Krátkým povařením vznikne báječný nápoj na zimní pohodu - teplý či vychlazený. Očistěná jablka nakrájíme na kousky, v kastrole trošku podlijeme vodou a rozvaříme, poté přidáme v 1 dcl vody rozmíchaný pudink. Upravíme si chuť cukrem, ev. citronovou šťávou. Máme dvě možnosti úpravy - buď do dortové formy vrstvu piškotů nalijeme pyré opět piškoty atd. anebo jednodušeji do kompotových misek každému jednotlivě porci. Po vychlazení ztuhlé podáváme přizdobené šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    7. 11. 2007 23:18

    Že mokrý pes nevím,opakovane jsem zkoušela, ale výsledek me neoslovil.

  • Hela -
    Hela - |

    7. 11. 2007 17:19

    Ano, běžně se tomu říká Mokrý pes a pod tím názvem je to i v kuchařce s tím, že se to leje do chlebíčkové formy a pak krájí na plátky a zdobí šlehačkou.

  • A B
    A B |

    7. 11. 2007 15:21

    Nevím, jak na to moje kamarádka přišla, ale u nás se - podle ní - tomuhle říká "mokrý pes". Většinou dělám každému do misky, někdy již do hotové směsi zamíchám nakrájené vlašské ořechy. Nahoru samozřejmě taky šlehačka a posypat grankem.

  • Di
    Di |

    7. 11. 2007 12:20

    Zajímavá varianta viz Ananasový dort.