Jablečný čaj ze slupek

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l voda
    • jablka velká mísa omytých slupek z oloupaných jablek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velkého hrnce (mám 6 l hrnec) dáme tak do půlky omyté slupky z jablek, zalijeme asi 2 litry studené vody. Prohřejeme asi do 80 °C - (nesmí se vařit, není to pak chuťově dobré a vitamíny to taky nemusí), Vařič vypneme a necháme odpočinou s přiklopenou pokličkou a pak můžeme podávat s medem, citronem dle chuti.
2
Poznámka: přidávám do slupek ještě velkou hrst šípků je to chutnější a krásně zabarvené. Je to levný a chutný čaj.
Zařazení: Nápoje Teplé

Komentáře k receptu

  • JARUŠ
    JARUŠ |

    18. 11. 2016 17:20

    A JÁ SLUPKY POSYPU JEŠTĚ SKOŘICÍ A JEN SPAŘÍM VAŘÍCÍ SE PŘED CHVILKOU VODOU ...PAK PŘIDÁM MED A CITRON MŇAM I PŘI NACHLEZENÍ :-)

  • JARUŠ
    JARUŠ |

    18. 11. 2016 17:20

    A JÁ SLUPKY POSYPU JEŠTĚ SKOŘICÍ A JEN SPAŘÍM VAŘÍCÍ SE PŘED CHVILKOU VODOU ...PAK PŘIDÁM MED A CITRON MŇAM I PŘI NACHLEZENÍ :-)

  • MartinV
    MartinV |

    24. 11. 2007 09:05

    V zimě někdy přidávám zázvor pro zahřátí, dobrota.

  • Marsí
    Marsí |

    23. 11. 2007 11:01

    Čajík ze slupek je dobrý, já přidávám ještě celou skořici a hřebíček, když je velká zima a sejde se návštěva, tak tam ještě přidám pomerančovou kůru a trochu červeného vína.Je to voňavá dobrota. Když máme hodně jablek a strouháme je na štrůdl, tak slupky suším.