Jablečno-kakaová buchta bez vážení

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      dl cukr
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžíce kakao
    • citronová kůra
    • 6
      dl polohrubá mouka
    • 1,5
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      ks jablka 3-5

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr, olej, vejce, citronovou kůru, skořici, kakao, mouku a prášek do pečiva promícháme a nakonec opatrně vmícháme nastrouhaná jablka. Pečeme ve vymazané a vysypané formě v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 min. Jablka je možno nahradit jednou menší nastrouhanou cuketou.
2
Po upečení je možné moučník rozkrojit a namazat marmeládou, polít citronovou polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • market
    market |

    24. 2. 2014 10:03

    prosim vas, co je to dl:4dl mouky?

  • Doomkaa
    Doomkaa |

    22. 10. 2011 17:39

    Čauko holky, moc děkuji za prima recept. Buchta je skvělá, připomíná mi to perník. Po vyndání z trouby jsem ji namazala malinovou marmeládou a je opravu výborná. Ani není moc sladká, SUPER, doporučuji dále :)

  • rencatko71
    rencatko71 |

    8. 12. 2010 17:30

    Vynikající :-) , použila jsem celozrnnou mouku a demerara cukr a vážně se moc povedla, i když jsem měla z počátku obavy, jestli tam nechybí mléko...ale nechybělo O:-)

  • Alžběta *********
    Alžběta ********* |

    20. 12. 2006 10:30

    tu to buchtu už dělám po druhy protože mi moooc chutnala tentokraat sem nakonec na vršek buchty rozložila kočičí jazýčky a doufam že to dopadne dobře dam pak vedet :-)

  • Lenka
    Lenka |

    22. 11. 2006 17:29

    Buchtu jsem nyní upekla.Je dobrá, tím, že je tam skořice mi trochu připomíná perník. Teď má přijí návštěva. Tak doufám, že bude chutnat. Ještě jsem do ní přidala nasekané ořechy. A mouky jsem dala jen 5dl. Přišlo mi to dost hustý. Možná příště dát více jablek nebo trošku mléka. Dala jsem asi 6 menších jablíček.

  • hana jezikova
    hana jezikova |

    23. 4. 2006 13:37

    dnes jsem to upekla,je to strasne dobry,a pekne to mizne z talire.Urcite to budu delat casteji!

  • HANA JEZIKOVA
    HANA JEZIKOVA |

    22. 4. 2006 00:26

    HNED ZITRA UPECU VYPADA TO DOBRE

  • betka---------------
    betka--------------- |

    2. 4. 2006 09:48

    Buchta byla vinikající jen se po ní zaprášilo!!

  • betka --------------
    betka -------------- |

    8. 3. 2006 11:38

    Prvně sem si myslela že tam dám mléko nebo vodu ale jak sem tam dala ty jablka tak to nebylo tak lámaví a suchý-ale ta buchta byla výborná-

  • Anonym
    Anonym |

    12. 2. 2005 10:37

    Nezapomněli jste tam náhodou dát mléko?