Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 170
      g bílý jogurt
    • 160
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 350
      g jablka strouhaná
    • 250
      g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si dáme předehřát troubu na cca 180 °C. Připravíme si také plech, který vymažeme a vysypeme moukou. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky zvlášť. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme bílý jogurt, poté mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Po přidání každé z předešlých ingrediencí, směs promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Tuto směs vylijeme do připraveného plechu. Broskve scedíme, nakrájíme na měsíčky a poklademe na těsto. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.
2
Tip: Jelikož jsou v těstě jablka, můžeme přidat rozinky, skořici apod. Také lze žitnou mouku namíchat s pšeničnou. Koláč můžete dle chuti posypat drobenkou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    10. 8. 2013 10:45

    Moc moc dobré, sice mi také spadlo těsto po vyndání z trouby, ale jinak je vynikající.

  • Misa
    Misa |

    16. 1. 2012 23:30

    Mnam, moc dobrz kolac, jen mi uz 2x (ze dvou pokusu) spadnul

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    6. 6. 2009 17:24

    Moc dobrý koláč.