Autor:

Jablečné rohlíčky

20 minut PT0H20M
Obtížné
Ingredience
Mléko
vlažné
1 dl
Cukr krupice 1 lžička
Droždí 25 g
Polohrubá mouka 200 g
Hera
rozpuštěná, vychladlá
100 g
Moučkový cukr 30 g
Žloutek 1 ks
Sůl 1 špetka
Citronová kůra  
Jablka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem, herou a kváskem. Vymícháme v hladké těsto. Necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl vyválíme na kulatý plát, ten rozkrojíme na 6 dílů. Na každý dílek položíme do široké části hromádku hrubě strouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je, posypeme strouhanou citronovou kůrou a rohlíčky stáčíme ke špičce. Položíme na vymaštěný plech a v předem vyhřáté troubě na 200 °C upečeme. Vychladlé pocukrujeme.
Rohlíčky jsou jemňoučké a v náplni je nesmírně osvěžující chuť citronové kůry v kombinaci s jablky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Jablečné rohlíčky

Komentáře

  1. Jolana   09.07.2012 | 9:17 | reagovat | závadný

    Jsou výborné!

  2. Jana Tomčíková   18.10.2008 | 13:26 | reagovat | závadný

    Vynikající recept!Rohlíčky jsou opravdu výborné, jen mě mrzí, že jsem nepekla z dvojité dávky, večer budu muset upéct další várku.Mouky jsem dala o trošku více a do jablečné náplně jsem přidala trošku skořice (pár rohlíčků jsem naplnila marmeládou).Dávám velkou jedničku!

  3. Lenka Vašků   13.10.2008 | 13:17 | reagovat | závadný

    dělala jsemje dnes a jsou vynikající, s těstem se výborně pracuje.

  4. Helena Štolbová   12.05.2007 | 18:20 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobré,velmi jemné a lahodné. Dávám 1.

  5. marie chocholová   11.02.2007 | 22:15 | reagovat | závadný

    Pekla jsem je z dvojité dávky,byly moc dobré,určitě brzy zopakuji!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web