Jablečné řezy s mandlovou drobenkou

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g mleté mandle
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g cukr
    • 80
      ml hnědý rum
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g cukr
    • 50
      g mandle strouhané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu roztavíme cukr na karamel, vsypeme jablka a asi 5 minut je dusíme, zalijeme rumem a necháme vychladnout.
2
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, ušleháme šlehačku a přidáme do vaječné směsi. Poté přidáváme mouku s kypřícím práškem a mandle. Plech vymažeme a vysypeme, rozetřeme na něj polovinu těsta, pak poklademe polovinu jablek, na ně nalijeme zbytek těsta a rozložíme zbytek jablek. Připravíme si drobenku a posypeme koláč. Pečeme při teplotě 160 °C asi 40 minut.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Pavlína Špeciánová
    Pavlína Špeciánová |

    20. 7. 2009 09:55

    Včera jsem upekla tento koláč.Rodině jsem ho předložila ještě teplý a chutnal.Hezky voní a je vláčný i druhý den.Vzhledem k množství těsta i jablek jsem ho pekla v rozevírací dortové formě o průměru 28 cm,bylo to akorát tak abych vše rozložila do dvou vrstev,jak je uvedeno v receptu.Takže plech bych použila jedině hodně malý a nebo pak udělat jen jednu vrstvu těsta i jablek.Do drobenky bylo potřeba přidat o trošku víc mouky. Navíc jsem přidala ještě skořici a to jak do drobenky,tak i do jablek. Takže hodnotím za 2.Ale jako koláč na neděli OK.

  • Katka Staskova
    Katka Staskova |

    8. 12. 2007 01:59

    Prave jsem to dala do trouby, zatim to vypada slibne. Nevedela jsem, jak udelat drobenku, tak jsem ji na to nastrouhala a mandlema sekanyma posypala (zacinam se ucit). Tak snad to bude dobre. Malinko me odrazovala slozitost pripravy, ale jsem rada, ze jsem se presvedcila, nebylo to nijak slozity. Dam jeste zpravu ohledne chuti. zatim dik.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    23. 3. 2007 22:50

    Nemala som mandle, tak som pouzila vlasske orechy a myslim si ze to bolo lepsie dali tomu dobru chut, mandle by tam boli pre mna moc mdle.Ale inac dobry, vlacny kolac.