Autor:

Jablečné řezy s mandlovou drobenkou

40 minut PT0H40M
Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Cukr krupice 250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 4 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Mleté mandle 50 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Náplň
Jablka 4 ks
Cukr 100 g
Hnědý rum 80 ml
Drobenka
Máslo 50 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Hrubá mouka 50 g
Cukr 50 g
Mandle
strouhané
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Jablka nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu roztavíme cukr na karamel, vsypeme jablka a asi 5 minut je dusíme, zalijeme rumem a necháme vychladnout.
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, ušleháme šlehačku a přidáme do vaječné směsi. Poté přidáváme mouku s kypřícím práškem a mandle. Plech vymažeme a vysypeme, rozetřeme na něj polovinu těsta, pak poklademe polovinu jablek, na ně nalijeme zbytek těsta a rozložíme zbytek jablek. Připravíme si drobenku a posypeme koláč. Pečeme při teplotě 160 °C asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Jablečné řezy s mandlovou drobenkou

Komentáře

  1. Pavlína Špeciánová   20.07.2009 | 9:55 | reagovat | závadný

    Včera jsem upekla tento koláč.Rodině jsem ho předložila ještě teplý a chutnal.Hezky voní a je vláčný i druhý den.Vzhledem k množství těsta i jablek jsem ho pekla v rozevírací dortové formě o průměru 28 cm,bylo to akorát tak abych vše rozložila do dvou vrstev,jak je uvedeno v receptu.Takže plech bych použila jedině hodně malý a nebo pak udělat jen jednu vrstvu těsta i jablek.Do drobenky bylo potřeba přidat o trošku víc mouky. Navíc jsem přidala ještě skořici a to jak do drobenky,tak i do jablek. Takže hodnotím za 2.Ale jako koláč na neděli OK.

  2. Katka Staskova   08.12.2007 | 1:59 | reagovat | závadný

    Prave jsem to dala do trouby, zatim to vypada slibne. Nevedela jsem, jak udelat drobenku, tak jsem ji na to nastrouhala a mandlema sekanyma posypala (zacinam se ucit). Tak snad to bude dobre. Malinko me odrazovala slozitost pripravy, ale jsem rada, ze jsem se presvedcila, nebylo to nijak slozity. Dam jeste zpravu ohledne chuti. zatim dik.

  3. Barbora Polakova   23.03.2007 | 22:50 | reagovat | závadný

    Nemala som mandle, tak som pouzila vlasske orechy a myslim si ze to bolo lepsie dali tomu dobru chut, mandle by tam boli pre mna moc mdle.Ale inac dobry, vlacny kolac.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web