Autor:

Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem

Těsto
Hladká mouka 300 g
Citronová kůra
čerstvě nastrouhaná, dle chuti, cca
1 lžička
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr 80 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Máslo
změklé
140 g
Vejce 1 ks
Drobenka
Polohrubá mouka 140 g
Cukr krupice 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo
změklé
80 g
Skořice - mletá
: nemusí být
 
Dále
Jablka
oloupaná, nastrouhaná, cca
800 g
Sušenky
máslové nebo be-be, Lotus...
200 g
Hnědý rum
na pokapání sušenek (není nutný)
 
Mléko 800 ml
Vanilkový pudink
nebo karamelový, smetanový, kokosový...
2 ks
Cukr krupice
dle kyselosti jablek, 4 -
6 lžíce
Pečící papír  
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem

Postup přípravy:

Těsto:
V míse smícháme mouku s kypřidlem, cukry a kůrou. Přidáme máslo s vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Pak ho rozválíme na pečícím papíru do velikosti dna hlubokého plechu.

Na rozválené těsto naskládáme vrstvu sušenek, které pokapeme rumem (nemusíme) a posypeme nastrouhanými jablky a přelijeme ještě horkým pudinkem, který jsme uvařili z mléka, pudinků a cukru. Pudinkovou vrstvu posypeme drobenkou vypracovanou z uvedených ingrediencí a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů do zrůžovění okrajů na cca 25 minut.

Po vychladnutí můžeme pokrájet. Pokud máme raději vlhčí řezy (koláče), můžeme nechat řezy proležet do druhého dne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem

Komentáře

  1. Tereza   22.11.2016 | 5:53 | reagovat | závadný

    Tam kde jsou jablka nebo pudink u nás moc dlouho nevydrží a to se znova potvdilo. Jsou výborné :-)

  2. Iva Martínková   27.04.2015 | 6:49 | reagovat | závadný

    Koláč byl vynikající. Dojídáme poslední kousky a už je hodně proleželý, takže se dá jíst lžičkou, ale to nevadí. Příště dám do jablek taky trochu citronky nebo dám kyselejší jablka. Děkuji za recept :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web