Jablečné kroužky v pivním těstíčku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Araska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 250
      ml pivo světlé
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks jablka
    • rostlinný olej na smažení
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut stát.
2
Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do těsta.
3
Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Jablečné kroužky namáčíme v pivním těstíčku a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
4
Moučník necháme okapat na papírových ubrouscích a udržujeme ho teplý. Cukr smícháme se skořicí a jablečné kroužky v něm před podáváním obalíme.
5
Tip: Moučník nejlépe chutná z lehce navinulých jablek.

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    24. 11. 2006 19:41

    Včera jsem recept vyzkoušela a rodina a kolegyně v práci měi boule za ušima. Moc dobré, skořice dodá tu správnou chuť. To těsta přiště kápnu trošku rumu pro vylepšení. Kroužky byly dobré i druhý den po ohřátí v mikrovlnce. Jednoduchý a rychlý recept