Autor:

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Hladká mouka 180 g
Pivo
světlé
250 ml
Sůl 1 špetka
Jablka 5 ks
Rostlinný olej
na smažení
 
Cukr 4 lžíce
Skořice 1 lžička

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut stát.

Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do těsta.

Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Jablečné kroužky namáčíme v pivním těstíčku a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Moučník necháme okapat na papírových ubrouscích a udržujeme ho teplý. Cukr smícháme se skořicí a jablečné kroužky v něm před podáváním obalíme.

Tip: Moučník nejlépe chutná z lehce navinulých jablek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rukolové pesto Pesto 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Komentáře

  1. Lenka   24.11.2006 | 19:41 | reagovat |

    Včera jsem recept vyzkoušela a rodina a kolegyně v práci měi boule za ušima. Moc dobré, skořice dodá tu správnou chuť. To těsta přiště kápnu trošku rumu pro vylepšení. Kroužky byly dobré i druhý den po ohřátí v mikrovlnce. Jednoduchý a rychlý recept

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web