Jablečné kroužky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      plátek máslo
    • 1
      hrnek pomerančová šťáva nebo pomerančový 100% džus
    • 1
      ks broskve
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks skořice
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky.
2
Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme broskev a zbavíme pecky. Nakrájíme na malé kostičky a přidáme k jablku a necháme lehce osmažit.
3
Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilejeme pomerančovou šťávu, přisypeme vanilkový cukr, přidáme citronovou kůru a skořici.
4
Necháme vařit. Zredukujeme šťávu alespoň na 2/3. Jablko vaříme do změknutí. Poté jablko vyndáme a broskev ve šťávě rozmixujeme nebo propasírujeme, aby vznikla hladká omáčka.
5
Podáváme teplé s našlehanou šlehačkou.
6
Místo pomerančové šťávy můžete použít například borůvky, maliny atd.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.