Autor:

Jablečné kroužky

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Jablka 1 ks
Cukr krystal 2 lžíce
Máslo 1 plátek
Pomerančová šťáva
nebo pomerančový 100% džus
1 hrnek
Broskve 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořice 1 ks
Smetana ke šlehání  

Postup přípravy:

Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme broskev a zbavíme pecky. Nakrájíme na malé kostičky a přidáme k jablku a necháme lehce osmažit.
Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilejeme pomerančovou šťávu, přisypeme vanilkový cukr, přidáme citronovou kůru a skořici.
Necháme vařit. Zredukujeme šťávu alespoň na 2/3. Jablko vaříme do změknutí. Poté jablko vyndáme a broskev ve šťávě rozmixujeme nebo propasírujeme, aby vznikla hladká omáčka.
Podáváme teplé s našlehanou šlehačkou.

Místo pomerančové šťávy můžete použít například borůvky, maliny atd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jablečné kroužky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web