Jablečná "skoronutela"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg jablka
    • 350
      g cukr
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g ořechy Mleté
    • 100
      g kakao
    • 2
      ks kondenzované mléko
    • 2
      ks čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nastrouhat, rozvařit ve 2 dl vody, přidat ostatní ingredience, krátce povařit. Dát do skleniček, vysterilizovat 20 min. při 85 °C.
2
Používám to jako nutelu. Od nádivek do koláčů, přes pomazánku na rohlík až po "jenommlsku". Fakt stojí za vyzkoušení - kdo má doma už "scvrklá" loňská jablka.

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    29. 9. 2009 16:26

    Dělala jsem podle receptu Jany Rem., - bez salka.Ještě tedy nemám sterilizované, ale zbytek co nevešel do skleničky pořád ochutnávám a je to dobré.Švestky už byly pryč, tak náhradní řešení :-))Podle komentářů bych ještě zkusila i ten recept od Jarky O. když to jde stejně.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 9. 2009 18:57

    Nebo ji zkusit jako švestkovou, jen místo švestek dát jablka, ale to je jen nápad bez vyzkoušení :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 9. 2009 18:45

    Jiří, s těmi slazenými mléky to musí být až nechutně přeslazené...neumím si to představit. To bych spíš vsadila na ten recept od Jany Remkové. Ještě mrknu jinam ;-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 9. 2009 18:40

    Tady mi nějak nesedí kondenzovaná mléka...,ale recept p.Remkové(komentář) je docela zajímavý. ???Jiří

  • Petra Káčerová
    Petra Káčerová |

    6. 8. 2008 21:52

    Děkuji moc, paní Jano. Vyzkouším Vaši variantu :-).

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 8. 2008 20:58

    Takže,paní Petro,já to mám takhle.Dávám jen do komentářů,aby tady nebyly dva podobné recepty. 3 kila jablek,4 dcl vody,1 kg cukr,2 vanilkové cukry,20 dkg čokolády na vaření,10 dkg kakaa,4 vanilkové pudinky. Vše,krom pudinků rozvaříme a pomixujeme,pk v trošce vody rozmícháme pudinky a směs zahustíme,ještě provaříme a mícháme,aby se nám to nepřipálilo,pokud možno v nějakém kvalitním hrnci.Plníme do sklenic a sterilizujeme těch 20 minut. tdy sice nejsou ta salka,ale vůbec to s něma nemusí být špatné,jen já jsem to tak ještě nedělala.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 8. 2008 20:03

    Ten recept mám někde taky,ale nejsem si jistá,jestli jsou tam ta slazená mléka.Podívám se a pak písnu,teď jsem jen odskočila na chviličku.Snad to najdu.Používala jsem to hodně na palačinky,jako náplně do českých buchet,děcka to milovaly,ale už jsou velké a ať si to udělají samy,že jo.

  • Petra Káčerová
    Petra Káčerová |

    5. 8. 2008 19:42

    Docela ráda bych tento recept vyzkoušela, jen se bojím toho mléka a pudinků. Aby se to nekazilo... Máte prosím někdo s tímto receptem zkušenosti? Děkuji mnohokrát.