Jablečná bábovka s oříškovám griliášem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jenky.Kaulitz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks jablka
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      ml olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek vlažná voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce rozinky
    • 100
      ml hnědý rum
    • citronová šťáva Z půlku citronu
    • strouhanka Na vysypání
  • Griliáš
    • 2
      lžíce oříšky Nasekané
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce máslo
    • hnědý rum Slitý z rozinek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme jablka a slité rozinky. Pečeme na 200 °C.
2
Griliáš připravíme na pánvi. Rozpustíme máslo s cukrem, mícháme dokud nezačne karamelizovat. Vmícháme nasekané oříšky. Nakonec zalijeme rumem slitým z rozinek.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Hela -
    Hela - |

    5. 11. 2007 11:45

    A vlastně je ještě třetí možnost a to ta, že hotová upečená bábovka se tím posype nebo poleje.

  • Hela -
    Hela - |

    5. 11. 2007 11:43

    Nějak nerozumím tomu s tím griliášem. Pokud by to byl opravdu griliáš, pak by se měl nalít na olejem potřený alobal a po vychladnutí roztlouct a pak dát do bábovky. Pokud by se hmota na pánvi zalila rumem, tak by se tekutá mohla nalít do bábovky, ale pak se nejedná o griliáš, ale o ořechový karamel. Tak je to?