Italský předkrm z lilku

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek velké, asi 1kg
    • 60
      ml olivový olej
    • 4
      lžička rajský protlak
    • 3
      stroužek česnek prolisovaný
    • 3
      ks rajčata velká, jemně nasekaná, bez semínek
    • 125
      ml voda
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou.
2
Na zbylém oleji osmažíme česnek, rajčata a protlak, přidáme vodu a nepřikryté vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
3
Přidáme do ní lilky a lehce promícháme.
4
Podává se teplé nebo studené, dá se udělat 3 dny předem a uložit přikryté do ledničky.
5
Původní název je antipasto di melanzane.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    13. 2. 2006 14:26

    Ja to presne tak dlem,jen jsem to zapomela v receptu poznamenat. A zapomela jsem nekde kliknout(asi vim kde)takze pod receptem neni jmeno.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 2. 2006 12:58

    Recepty z lilku nikdy neni dost. Jen se primlouvam o osoleni a sliti vznikle stavy predem, stava neni dobra na ledviny a nekdy muze byt s ni pak jidlo trochu nahorkle. Jinak se mi recept moc libi, dekuji.