Italské velikonoční lanýže

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 40
      g lískové oříšky
    • 100
      g čokoláda mléčná a hořká
    • 1
      lžíce kakao holandské
    • 3
      lžíce hnědý rum pro děti můžeme nahradit rum ovocnou šťávou a papírové košíčky na cukroví
  • Na obalení
    • kakao holandské
    • sezamová semínka nebo drcené piškoty
    • hořká čokoláda nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu v hrnku krátce povaříme a odstavíme z plotny. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout. Mezitím mleté oříšky opražíme bez tuku na teflonové pánvi, přesypeme na pečící papír a necháme vychladnout.
2
Oříšky s kakaem a rumem či ovocnou šťávou lehce vmícháme do čokoládosmetanové směsi. Dobře umíchanou hmotu uložíme na půl dne do ledničky. Poté lžičkou nabíráme kuličky libovolné velikosti, rukama rychle vytvarujeme a obalujeme v kakau, semínkách nebo drcených piškotech. Vložíme do papírových košíčků. Uchováváme uložené v chladu.
3
Zdroj: časopis METRO WOMEN.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.