Autor:

Italské rizoto

Snadné
Ingredience
Rýže 300 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Paprika 2 ks
Salám 200 g
Vývar 1/2 l
Bílé víno 100 ml
Pepř mletý
špetka
 
Oregáno  
Bazalka  
Sůl  
Olej  
Kečup  
Sýr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné... Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 4x)
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Italské rizoto

Komentáře

  1. marco   08.09.2014 | 23:10 | reagovat | závadný

    Brutta stronza. Non ti permettere mai di sputanare cosí la cucina italiana. Ma non capisci proprio niente. Ma se questo piatto cucini in Italia ti uttano fuori per sempre. Prova nella cucina per i porci che cosí fai carriera.

  2. Chef de Dvorkus   31.03.2013 | 13:50 | reagovat | závadný

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu.
    Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU)
    Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety)

    Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže)

    Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

    1. Chef de Dvorkus   31.03.2013 | 13:52 | reagovat | závadný

      Omlouvám se za chybu "mÝt" v rozčilení a znechucení jsem omylem to napsal špatně.(má tam být "I")
      Asi jsem se chtěl podvědomě očistit od takovéto hrůzy a zhanění výborného italského jídla)

    2. marco   08.09.2014 | 23:14 | reagovat | závadný

      bravo 8-)

  3. richard   19.01.2013 | 11:23 | reagovat | závadný

    italské rizoto a sálám ,eidam,kečup? :-$

    1. Katka   05.03.2013 | 23:04 | reagovat | závadný

      A ještě vývar:-) z masoxu :-D Richarde

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web