Autor:

Italské rizoto

Snadné
Ingredience
Rýže 300 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Paprika 2 ks
Salám 200 g
Vývar 1/2 l
Bílé víno 100 ml
Pepř mletý
špetka
 
Oregáno  
Bazalka  
Sůl  
Olej  
Kečup  
Sýr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné... Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Italské rizoto

Komentáře

  1. marco   08.09.2014 | 23:10 | reagovat |

    Brutta stronza. Non ti permettere mai di sputanare cosí la cucina italiana. Ma non capisci proprio niente. Ma se questo piatto cucini in Italia ti uttano fuori per sempre. Prova nella cucina per i porci che cosí fai carriera.

  2. Chef de Dvorkus   31.03.2013 | 13:50 | reagovat |

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu.
    Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU)
    Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety)

    Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže)

    Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

    1. Chef de Dvorkus   31.03.2013 | 13:52 | reagovat |

      Omlouvám se za chybu "mÝt" v rozčilení a znechucení jsem omylem to napsal špatně.(má tam být "I")
      Asi jsem se chtěl podvědomě očistit od takovéto hrůzy a zhanění výborného italského jídla)

    2. marco   08.09.2014 | 23:14 | reagovat |

      bravo 8-)

  3. richard   19.01.2013 | 11:23 | reagovat |

    italské rizoto a sálám ,eidam,kečup? :-$

    1. Katka   05.03.2013 | 23:04 | reagovat |

      A ještě vývar:-) z masoxu :-D Richarde

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web