Autor:

Italské placky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Mléko 2,5 dl
Vejce 1 ks
Olivový olej 2,5 lžíce
Droždí  
Nasekaný česnek  
Sušená rajčata
v oleji event.
 
Rama
Na vaření
 
Česnek  
Sůl  
Provensálské bylinky  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na plech vyložený papírem na pečení, posypeme provensálskými bylinkami, opatrně pokapeme olivovým olejem a upečeme dozlatova. Z ramy a ostatních přísad připravíme pomazánku, kterou naplníme maličké mističky a podáváme k horkým plackám. Do těsta můžeme vmíchat nakrájená sušená rajčata.

Výborný předkrm k dobrému suchému bílému vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Italské placky

Komentáře

  1. VMJ   19.09.2007 | 16:50 | reagovat |

    Trosku jsem recept pozmenila - olivovy olej jsem dala do testa a nedelala jsem placicky ale male bulky, ktere jsem pred pecenim a posypanim korenim potrela vajickem. Pripravila jsem k tomu zeleninovy salat a koupila cervene vino. Jsem si jista, ze se to jako predkrm bude hodit.

  2. IQ tykve   05.07.2007 | 16:05 | reagovat |

    Z přísad těsto a z ostatních přísad náplň? Tak co z čeho?

  3. Petra   15.02.2007 | 23:03 | reagovat |

    Bolo to jedlé. Ale to víno s tým naozaj nejde.

  4. Gábina Houšková   14.02.2007 | 10:27 | reagovat |

    Hanko, kolik tam dáváte toho droždí? Vypadá to zajímavě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web