Italská trifle v australském provedení

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g ricotta
    • 250
      g cukrářské piškoty
    • 600
      ml šlehačka
    • 1,4
      hrnek voda 60 ml
    • 0,5
      hrnek citronová šťáva
    • moučkový cukr 1 1/4
    • grand marnier 1/3 hrnku (80 ml)
    • 250
      g mascarpone
    • 0,5
      hrnek fíky sušené, nasekané
    • lískové oříšky osmažené, lískové, nasekané
    • 200
      g čokoláda Tmavá - 100 g ne na vaření rozpuštěné, 100 g tmavé čokolády nasekané na drobno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nad párou rozpustíme vodu, džus a 3/4 hrnku cukru. Po rozpuštění sundáme z páry a vaříme nepřikryté bez míchání asi 2 minuty, než sirup lehce zhoustne. Sundat z ohně, vmíchat likér a nechat vychladnout. Rozšlehat ricottu se zbylým cukrem do pěny. Přidat marscapone a šlehat jen chvíli, aby se to spojilo. Vmíchat fíky, ořechy a nasekanou čokoládu. Rozdělit na dvě poloviny a do jedné z nich vmíchat rozpuštěnou čokoládu.
2
Ušlehat šlehačku a polovinu jí vmíchat do každé půlky ricottové směsi. Do servírovací podélné mísy o obsahu 3 litrů naklademe piškoty namočené do sirupu (je jich polovina a namočíme do poloviny, ono se to rozleží), pokryjeme vrstvou krému s čokoládou, jak vrstvou krému bez rozpuštěné čokolády. Pak přijde další vrstva namočených piškotů a další 2 vrstvy krému. Přikrýt a dát do ledničky přes noc. Podávat posypané kakaem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    2. 3. 2006 14:08

    Prominte,ze Vas zase otravuji,nasla jsem tam jeste 1 chybu.Missto 1/2 nasekanych fiku ma byt 1/2 hrnku nasekanych fiku.Dekuji.