Autor:

Italská pizza se včelenskou omáčkou

Střední
Těsto
Hladká mouka 150 g
Prášek do pečiva 1 špetka
Sůl 1 špetka
Máslo 40 g
Mléko
3-4
4 lžíce
Sýr 50 g
Omáčka
Rajčata
Velká
4 ks
Česnek 2 stroužek
Rajský protlak 1 plechovka
Sůl 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Rozmarýn 1 špetka
Olivový olej 1 lžíce
Posázení
Parmská šunka 4 plátek
Eidam sýr
(30 %)
400 g
Nakládané olivy 10 ks
Tuňák 1 plechovka

Postup přípravy:

Těsto: všechno, až na eidam a mléko smícháme dohromady, až to bude jako drobenka přidáme i eidam i mléko. Vše pak vyhněteme do hladkého těstíčka.

Omáčka: rajčata nakrájíme na malé kousky, společně s olejem je dáme vařit. Až to přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný česnek, rozmarýn, oregano, rajčatový protlak, sůl. Pak vše vaříme 10 minut. Na těsto rozlijeme omáčku, položíme na něj šunku a tuňáka.

Potom pečeme 5 minut. Když se tak stane, přidáme na to vše sýr a olivy. To pak pečeme do křehoučkého těstíčka.

Recept na těsto jsem dostal od šéfkuchaře jedné vyhlášené pizzerie. Omáčku jsem vymyslel ve čtrnácti letech sám, je to fakt dobrý recept.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Krůtí roláda s kapiemi a houbami Masová roláda 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Italská pizza se včelenskou omáčkou

Komentáře

  1. icker   14.06.2016 | 18:14 | reagovat | závadný

    bych chtěl vidět jak ve vyhlášené pizzerii točí pizzu z tohoto těsta z eidamu

  2. CzMarci   13.08.2011 | 16:01 | reagovat | závadný

    Těsto i omáčka jsou vynikající. Dnes jsme udělali 2 pizzy a hodně jsme si pochutnali. Nejlepší recept na těsto i omáčku, který jsme kdyby vyzkoušeli. ;-)

  3. Adam   13.02.2011 | 17:09 | reagovat | závadný

    Pizza byla moc moc dobrá, ale nedával jsem na ní tu omačku :-)prostě jsem na ni dal jenom šunku a sýr a byla taky moc dobrá. ;-)

  4. Jenna   30.12.2010 | 15:46 | reagovat | závadný

    Moc nám chutnala, jen se po ní zaprášilo :-) Výborné těsto!! <3 Dneska děláme znovu :-)

  5. jana vančatová   06.06.2007 | 2:29 | reagovat | závadný

    Ta omáčka je vynikající,tmavě červená,hustá,příjemné chuti.Určitě budu vařit dál.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web