Italská pizza se včelenskou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: maliman

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g máslo
    • 4
      lžíce mléko 3-4
    • 50
      g sýr
  • Omáčka
    • 4
      ks rajčata Velká
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka rozmarýn
    • 1
      lžíce olivový olej
  • Posázení
    • 4
      plátek parmská šunka
    • 400
      g eidam sýr (30 %)
    • 10
      ks nakládané olivy
    • 1
      plechovka tuňák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:** všechno, až na eidam a mléko smícháme dohromady, až to bude jako drobenka přidáme i eidam i mléko. Vše pak vyhněteme do hladkého těstíčka.
2
**Omáčka:** rajčata nakrájíme na malé kousky, společně s olejem je dáme vařit. Až to přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný česnek, rozmarýn, oregano, rajčatový protlak, sůl. Pak vše vaříme 10 minut. Na těsto rozlijeme omáčku, položíme na něj šunku a tuňáka.
3
Potom pečeme 5 minut. Když se tak stane, přidáme na to vše sýr a olivy. To pak pečeme do křehoučkého těstíčka.
4
Recept na těsto jsem dostal od šéfkuchaře jedné vyhlášené pizzerie. Omáčku jsem vymyslel ve čtrnácti letech sám, je to fakt dobrý recept.

Komentáře k receptu

  • vvv
    vvv |

    21. 4. 2017 18:23

    Zatím nejlepší domácí pizza co jsem dělal.

  • icker
    icker |

    14. 6. 2016 18:14

    bych chtěl vidět jak ve vyhlášené pizzerii točí pizzu z tohoto těsta z eidamu

  • CzMarci
    CzMarci |

    13. 8. 2011 16:01

    Těsto i omáčka jsou vynikající. Dnes jsme udělali 2 pizzy a hodně jsme si pochutnali. Nejlepší recept na těsto i omáčku, který jsme kdyby vyzkoušeli. ;-)

  • Adam
    Adam |

    13. 2. 2011 17:09

    Pizza byla moc moc dobrá, ale nedával jsem na ní tu omačku :-)prostě jsem na ni dal jenom šunku a sýr a byla taky moc dobrá. ;-)

  • Jenna
    Jenna |

    30. 12. 2010 15:46

    Moc nám chutnala, jen se po ní zaprášilo :-) Výborné těsto!! <3 Dneska děláme znovu :-)

  • jana vančatová
    jana vančatová |

    6. 6. 2007 02:29

    Ta omáčka je vynikající,tmavě červená,hustá,příjemné chuti.Určitě budu vařit dál.

  • Jana Tojletová
    Jana Tojletová |

    4. 3. 2007 10:46

    Pizzu jsem udelala a je moc dobra, i testo je mekoucke a krupavoucke a nevadi ze nemate pec na pizzu, je dobra i pri 250°. Dekuju moc kucharce.cz