Autor:

Italská bábovka Margherita

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Citron 1/2 ks
Mouka 100 g
Cukr 60 g
Máslo 50 g
Prášek do pečiva 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Měkké máslo rozmícháme v misce s cukrem a přidáme žloutky. Bílky umícháme ve sníh s trochou cukru. Pak smícháme máslo se sněhem, přidáme také strouhanou kůru z citronu a pomalu po dávkách přidáváme a mícháme mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Necháme trochu těsto vykynout a vymažeme a vysypeme formu. Pak vlijeme nakynuté těsto do formy, vložíme do trouby a pečeme na max. teplotu 8 minut. Pak vypneme troubu a necháme ještě 2 minuty odpočinout v troubě. Vyndáme bábovku a necháme vychladnout. Posypeme práškovým cukrem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Italská bábovka Margherita

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web