Autor:

Italská bábovka Margherita

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Citron 1/2 ks
Mouka 100 g
Cukr 60 g
Máslo 50 g
Prášek do pečiva 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Měkké máslo rozmícháme v misce s cukrem a přidáme žloutky. Bílky umícháme ve sníh s trochou cukru. Pak smícháme máslo se sněhem, přidáme také strouhanou kůru z citronu a pomalu po dávkách přidáváme a mícháme mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Necháme trochu těsto vykynout a vymažeme a vysypeme formu. Pak vlijeme nakynuté těsto do formy, vložíme do trouby a pečeme na max. teplotu 8 minut. Pak vypneme troubu a necháme ještě 2 minuty odpočinout v troubě. Vyndáme bábovku a necháme vychladnout. Posypeme práškovým cukrem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Italská bábovka Margherita

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web