Ispanakli pogaca, špenátové taštičky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 300
      g listový špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce (středně velké)
    • 100
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Papriku omyjte, odstraňte semeník a nakrájejte ji na kostičky. Chilli papričku zbavte semínek a nasekejte na malé kousky.
2
V kastrolu rozehřejte olej a krátce na něm poduste špenát, cibuli, papriku a chilli. Osolte a opepřete. Vejce prošlehejte s jogurtem a dvě lžíce si dejte stranou na potření taštiček, zbylý jogurt s vejcem vmíchejte do vychladlé špenátové směsi. Troubu předehřejte na 200 °C a těsto rozdělte na 16 dílů. Každý z nich rozválejte na placičku o průměru asi 8 cm.
3
Na polovinu placičky dejte trochu náplně, přehněte a okraje dobře přitiskněte. Taštičky klaďte na plech vyložený papírem na pečení, potřete je zbylou jogurtovou směsí a posypte kmínem. Pečte asi 10 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.