Autor:

Islandská ryba

Střední
Ingredience
Treska 800 g
Majonéza 200 g
Zakysaná smetana 100 g
Vařená rýže 200 g
Sůl  
Kari  
Pepř mletý  
Bylinky  
Červená paprika
Velká
1 ks
Ananas
Kousky z konzervy
1 plechovka
Jablka
Popř.
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte, nejsou nezbytné). Vše rozprostřeme na dno zapékací misky. Na tuto směs poklademe na větší kousky pokrájenou rybu - pokud byla mražená, rozmrazíme a vodu z ní co nejvíc vymačkáme. Rybu lehce osolíme, popř. posypeme pepřem. Kousky ryby posypeme nakrájenou červenou paprikou, kousky ananasu nebo jablka. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.

Podáváme s vařenými bramborami a nakládanými brusinkami.

Recept je dovezený přímo z Islandu od paní Margret Skúladóttir z Kópavoguru a vypadá poněkud neobvykle, ale věřte, že výsledná chuť je vynikající. U nás v rodině okamžitě zdomácněl a je často žádán; právě pro jeho původ jsme si ho pojmenovali Islandská ryba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Islandská ryba

Komentáře

  1. linda nová   21.09.2010 | 10:16 | reagovat | závadný

    podle mě to bude v názvu nějaká chyba v překladu - angl. "island fish" ´= "ostrovní ryba" ....

  2. Michal Honza   17.09.2010 | 11:42 | reagovat | závadný

    Viděl jsem leccos ale takovýhle věcí málo. Tohle není určitě recept z Islandu a když, tak z kuchyně paní, která nemá jakékoliv chuťové buňky. 1. rýže je primárně asijská plodina, 2. kari je indické koření, 3. kousky ananasu (co to má společného s Islandem ?) navíc důraz na plechovkový ananas ? ... Myslím že v té pohádce pejsek a kočička vařili dort, ale jak koukám tak asi i islandskou rybu

  3. Renata Petursson   14.02.2009 | 0:08 | reagovat | závadný

    Tak musim rict,ze takovy recept jsem jeste nevidela....a to ziju 10 let na Islandu a ziju taky v Kópavoguru.Je tedy fakt,ze islandane maji mnohdy velmi zajimave kombinace co se jidla tyce ale toto se zeptam schvalne ex-manzela.A krome toho....brusinky tady nesezenete.....

  4. pája   20.01.2008 | 21:06 | reagovat | závadný

    Tak si myslim že majonéza s rýží a ovocem v teplém stavu bude asi pěkná chutovka k prosezení večera na toaletě.

  5. Anna   22.04.2007 | 9:47 | reagovat | závadný

    To bude dobrý jídlo už podle receptu. Vyzkouším k večeři.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web