Autor:

Išelská kolečka

Snadné
těsto
Hladká mouka 210 g
Rostlinný tuk
(např.Hera, nebo napůl s máslem)
140 g
Moučkový cukr 70 g
Kakao 20 g
Vanilka
(nemusí být)
 
Skořice - mletá
(nebo podle vlastní chuti)
1 lžička
Mleté lískové ořechy
(nemusí být...já nedávám)
1 hrst
krém
Máslo
(nebo napůl s rostl.tukem)
200 g
Moučkový cukr 200 g
Mléko 250 ml
Hladká mouka
vrchovaté
2 lžíce
Žloutek 1 ks
Išelská kolečka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)

Z vyváleného těsta (ne úplně slaboučké, nejlépe malinko silnější - kolečka se kapku vyfouknou) vykrajujeme menší kolečka a upečeme (poznáme to podle toho, že v troubě zmatní a lehce se vyfouknou).
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).

Krém:
(Na jednu dávku tohoto cukroví můžeme udělat dávku krému poloviční.)
Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na jiné plnění cukroví!
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks již slepených Išusek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Reklama
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Išelská kolečka

Komentáře

  1. Ivetka_F.   13.11.2011 | 18:23 | reagovat |

    Išusky nebo išelský..takhle se to líp vyslovuje..Vánoček je tu ještě víc ..a ke všemu je to takhle i moc dobrý! Doporučuju !!

  2. dzudy   15.01.2011 | 19:43 | reagovat |

    To jsou přece Išelské dortíčky (kolečka,...). Odhlédnu-li od komolení názvu :-S =-O , recept tu je už několikrát

    1. smolici   11.03.2011 | 14:20 | reagovat |

      název není nijak zkomolený, již moje maminka říkala ve zkratce "išusky"...ale máte pravdu, je to išelské cukroví (a co se týče množství receptu, každý si může vybrat, ne?) :-)

      1. Lau   13.12.2016 | 19:20 | reagovat |

        Úplně správně je to Išlské - z města Išl :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web