Irské rozinkové keksy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 2
      vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g rozinky
    • 2
      lžíce whisky nebo rum
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky namočíme na 20 minut do whisky, a necháme odležet. Máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, potom přidáme mouku a koření a hněteme, nakonec přidáme rozinky. Z těsta tvoříme lžičkami malé balónky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
2
Pečeme v elektrické troubě při 200 °C, plyn - stupeň 4, horkovzdušná trouba 180 °C 8-10 minut.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    7. 12. 2010 21:24

    jsou vynikající, zkusila jsem před rokem a letos chci znova. jen jsem loni použila ne příliš kvalitní rozinky a to nebylo dobře - přesto měli úspěch (alespoň u mě ;-) )

  • Andrea Příkazká
    Andrea Příkazká |

    15. 12. 2007 15:05

    Velmi dobré. Právě jsem dopekla. Sice se při dávání na plech těsto hodně lepí, ale dělala jsem malou lžičkou takové menší hrudky a pěkne se upekly.

  • Bára
    Bára |

    7. 12. 2007 17:16

    Ráda bych se zeptala, co přesně znamená: tvoříme lžičkami malé balónky. Máte na mysli kuličky? Já myslela, že keksy jsou placaté...Děkuji moc (mám doma Ira, tak to nechci pokazit ;)

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    15. 12. 2005 18:47

    Jsou opravdu velmi dobré. A ten muškát tomu dává zajímavou chuť i vůni...mňam.

  • Michaela Kobrová
    Michaela Kobrová |

    3. 12. 2005 16:34

    ňam ňam.Dnes jsem udělala jednu várku a zejtra se chystám na další, protože z té první nám už nic nezbylo:-)

  • Kristyna Dvořáková
    Kristyna Dvořáková |

    25. 11. 2005 19:01

    Jak dlouho keksy vydrží? Chtěla bych je zkusit na Vánoce, ale nevím, jak dlouho dopředu si můžu troufnout je udělat? Díky.

  • Alis
    Alis |

    19. 11. 2005 10:08

    Výborné