Irské dušené

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      plátek anglická slanina
    • 2
      ks mrkev
    • 8
      ks cibule
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 20
      ml bílé víno
    • 1
      ks masox
  • Na nočky
    • 1
      hrnek mouka
    • prášek do pečiva 1/3 lžičky
    • 60
      g máslo
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce tymián
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce pažitka
    • sýr čedar 1/3 hrnku (Strouhaného)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné maso a slaninu nakrájíme na kostičky a zvlášť zprudka opečeme. Vložíme do pekáčku s mrkví, cibulkami, žampióny a okořeníme tymiánem. Přelijeme bílým vínem a vývarem s moukou. Dusíme dokud maso nezměkne.
2
Podáváme s nočky, které připravíme takto: V míse zpracujeme mouku s kypřícím práškem, máslem a mlékem. Do vzniklé drobenky vmícháme nakrájené bylinky a sýr. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka či oválky. Pečeme na pečícím papíru.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    3. 4. 2006 10:29

    To vypadá dobře, hlavně ty nočky...Příležitostně zkusím:-)