Autor:

Irské dušené

Střední
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Rostlinný olej 2 lžíce
Anglická slanina 3 plátek
Mrkev 2 ks
Cibule 8 ks
Tymián 1 lžička
Hladká mouka 2 lžíce
Nákládané žampiony 1 plechovka
Bílé víno 20 ml
Masox 1 ks
Na nočky
Mouka 1 hrnek
Prášek do pečiva
1/3 lžičky
 
Máslo 60 g
Mléko 3 lžíce
Tymián 1 lžíce
Petrželka 1 lžíce
Pažitka 1 lžíce
Sýr Čedar
1/3 hrnku (Strouhaného)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Očištěné maso a slaninu nakrájíme na kostičky a zvlášť zprudka opečeme. Vložíme do pekáčku s mrkví, cibulkami, žampióny a okořeníme tymiánem. Přelijeme bílým vínem a vývarem s moukou. Dusíme dokud maso nezměkne.

Podáváme s nočky, které připravíme takto: V míse zpracujeme mouku s kypřícím práškem, máslem a mlékem. Do vzniklé drobenky vmícháme nakrájené bylinky a sýr. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka či oválky. Pečeme na pečícím papíru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Irské dušené

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   03.04.2006 | 10:29 | reagovat |

    To vypadá dobře, hlavně ty nočky...Příležitostně zkusím:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web