Indické kuře trochu jinak

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře nebo kuřecí kousky s kostí
    • 1
      ks cibule
    • chilli
    • kečup - ostrý
    • rostlinný olej
    • zázvor
    • 4
      stroužek česnek i víc

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den před přípravou jídla, nebo 2-3 hodiny před, si do mísy naložíme kuřecí kousky, půlku nastrouhaného zázvoru, a zasypeme to chilli kořením podle chuti (já dávám zarovnanou pol.lžíci) a vše zalijeme dostatečným množstvím kečupu. A dáme do chladna odležet.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, až je cibule opečená dozlatova přidáme dozdrcený česnek a druhou půlku nastrouhaného zázvoru. Aby se nám zázvor nepřichytával na pánev podlijeme vše trochou vody. Přidáme předem naložené maso a přidáme ještě trochu chilli a kečupu.
3
Podle potřeby přidáváme vodu aby se nám kečup nepřipaloval. Vaříme dokud není maso hotovo. Než odděláme pokrm z vařiče ujistíme se, že je omáčka dosti hustá. Podáváme s nesolenou rýží nebo Pitta celozrným chlebem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Ovinka
    Ovinka |

    13. 9. 2013 12:39

    Nic proti ale moc ingrediencí co nejdou dohromady. :-\