Indické chutney

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      šálek ocet
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme rozvařit. Plníme do skleniček, které ihned uzavřeme. Necháme 2 týdny uležet.

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák |

    2. 11. 2011 08:05

    V receptu to máte napsaný ,plníme do skleniček které ihned uzavřeme.Chybí tam slovo horké.Víčka se přichytnou je lepší dát vzhůru dnem.Uchovával bych to v chladu protože potravina obsahuje cibuli a cukr a to podporuje kvašení ,na cibuli stačí sluneční světlo.Samozřejmě papriky za rajský zaměnit nelze.Můžete je tam přidat a budete to mít opravdu chatney.Tento recept je spíše Dipp nebo dresing. Já ho dělávám na podzim z nedozrálích rajčet i zelených.nedávám cibuli (tu mám rád čerstvou) a rizinky sekám.Přidávám na kilo lžíci na hrubo sekaných ořechů. Výborný dresing na zeleninové saláty. :-\

  • Ačraj
    Ačraj |

    1. 11. 2011 21:40

    Chci se zeptat, nemusí proběhnou sterilování?Mohu místo rajských použít papriky? Děkuji! =-O

  • Justýnka
    Justýnka |

    4. 1. 2007 16:47

    vynikající příloha.Zkusila jsem - nelitovala jsem práce a času.Nemá to chybu