Indián

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce voda
  • Krém
    • 4
      ks bílek
    • 150
      g cukr
    • 120
      g cukr krystal
    • 6
      lžíce voda
    • čokoládová poleva
    • rybízový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být nejlépe kulatý a upečeme. Vychladlý potřeme rybízovým džemem. Ze 4 bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh. 120 g krystalu zalejeme 6 lžícemi vody a uvaříme "na nit" a vešleháme do sněhu. Tuto teplou hmotu naneseme na korpus, do tvaru polokoule. Polejeme čokoládou polevou, můžeme ještě posypat kokosem a dáme vychladit.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • GAbriela MAtejickova
    GAbriela MAtejickova |

    21. 11. 2006 08:50

    Mockrat dekuji, pani Hano.GM.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    20. 11. 2006 11:11

    Uvařit "na nit" znamená vařit delší dobu, za stálého míchání, do husta (když vytáhnete vařečku rozvařený cukr se za ní táhne)

  • Gabina Matejickova
    Gabina Matejickova |

    19. 11. 2006 18:59

    Pani Hano a vsechny kucharky, chystam se na "Vase" indianky:o]..jedine, co bych potrebovala vysvetlit, je to slovni spojeni "UVARIT NA NIT".Predem moc dekuji za odpoved a vsechny kucharky zdravi Gabina.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 9. 2006 09:31

    Ja pridávam všetky príchute až sdo ušľahaného krému, či sú to orechy, kokos alebo džem. Najprv vyšľahám krém, potom vlastne len tú prísadu prešľahám aby sa pravidelne vmiešala do krému.

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    22. 9. 2006 09:18

    Nemáte někdo zkušenost s přidáním rybízové marmelády do krému? Nevím jestli se přidává před šleháním a nebo až do ušlehané hmoty.

  • Jana Mrazova
    Jana Mrazova |

    1. 8. 2006 21:23

    Mám vyzkoušeno! Je to na můj vkus strašně sladké, ale jinak docela dobré...Příště bych zkusila udělat korpus na velký pekáč, po upečení vykrájet kolečka a udělat malé indiánky...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    31. 7. 2006 10:11

    Já to teda taky vyzkouším ! Úplně ho vidím......

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    28. 7. 2006 19:34

    Vyzkoušejte, dopadnete jako já, dobrovolně jsem si ho zakázala dělat. :-)))

  • Marsí
    Marsí |

    28. 7. 2006 10:10

    Šmankote miluju indiánky, paní Hanko tohle určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    27. 7. 2006 10:22

    Je to vlastně takový obří indiánek. :-)

  • Martina N
    Martina N |

    26. 7. 2006 22:13

    Tak toto sa mojim deťom bude iste páčiť:)

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    26. 7. 2006 18:16

    Krém chladit nemusíte, polévám ho hned.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    26. 7. 2006 11:28

    Paní Hano, musí se nechat krém na korpusu ztuhnout např. v lednici než na něj naleju polevu?