Indián

Střední
Korpus
Vejce 3 ks
Cukr 150 g
Hladká mouka 150 g
Voda 4 lžíce
Krém
Bílek 4 ks
Cukr 150 g
Cukr krystal 120 g
Voda 6 lžíce
Čokoládová poleva  
Rybízový džem  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být nejlépe kulatý a upečeme. Vychladlý potřeme rybízovým džemem. Ze 4 bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh. 120 g krystalu zalejeme 6 lžícemi vody a uvaříme „na nit“ a vešleháme do sněhu. Tuto teplou hmotu naneseme na korpus, do tvaru polokoule. Polejeme čokoládou polevou, můžeme ještě posypat kokosem a dáme vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Indián

Komentáře

  1. GAbriela MAtejickova   21.11.2006 | 8:50 | reagovat | závadný

    Mockrat dekuji, pani Hano.GM.

  2. Hana Lorencová   20.11.2006 | 11:11 | reagovat | závadný

    Uvařit "na nit" znamená vařit delší dobu, za stálého míchání, do husta (když vytáhnete vařečku rozvařený cukr se za ní táhne)

  3. Gabina Matejickova   19.11.2006 | 18:59 | reagovat | závadný

    Pani Hano a vsechny kucharky, chystam se na "Vase" indianky:o]..jedine, co bych potrebovala vysvetlit, je to slovni spojeni "UVARIT NA NIT".Predem moc dekuji za odpoved a vsechny kucharky zdravi Gabina.

  4. Tereza Jarčušková   22.09.2006 | 9:31 | reagovat | závadný

    Ja pridávam všetky príchute až sdo ušľahaného krému, či sú to orechy, kokos alebo džem. Najprv vyšľahám krém, potom vlastne len tú prísadu prešľahám aby sa pravidelne vmiešala do krému.

  5. Ivana Kašparovská   22.09.2006 | 9:18 | reagovat | závadný

    Nemáte někdo zkušenost s přidáním rybízové marmelády do krému? Nevím jestli se přidává před šleháním a nebo až do ušlehané hmoty.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web