Huspenina s krůtím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 340
      g krůtí maso z prsou nebo stehen(nebo kuřecí)
    • 1,3
      l voda
    • 2
      ks kapie červená
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel menší
    • 100
      g celer
    • 100
      g zelené olivy s papričkou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček želatina - mletá
    • 2
      lžíce ocet může být i vinný
    • pepř celý 5 kuliček
    • nové koření 2 kuličky
    • bobkový list 1 list
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky vložíme spolu s omytým masem a oloupanou cibulí do hrnce. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření, zalijeme 1,2 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Pak maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.
2
Vývar scedíme, 4,5 dl z něj odlijeme a 2 minuty v něm povaříme na nudličky pokrájené kapie.Vývar s kapiemi osolíme, opepříme a dochutíme octem. Želatinu necháme nabobtnat ve zbylém 1 dl vody, zalijeme ji horkým vývarem s kapiemi a za stálého míchání necháme želatinu rozpustit.
3
Přidáme maso a pokrájené olivy. Hmotu nalijeme do formy na biskupský chlebíček a necháme v chladu dobře ztuhnout. Před podáváním formu na okamžik ponoříme do teplé vody a opatrně ji vyklopíme a nakrájíme na kostky. Můžeme před nalitím hmoty vyložit formu folií. Pak jí nemusíme dávat do teplé vody, pouze vyklopíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.