Husí játra jako předkrm

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g játra husí
    • 250
      g sádlo Husí nebo kachní
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pepř mletý
    • oregáno
    • 2
      stroužek česnek Na jemno nakrájené
    • 0,5
      ks jablka Kyselé
    • bobkový list
    • nové koření Mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno, bobkový list, nové koření a jablko na malé plátky. Jakmile cibule zezlátne, přidáme játra, opečeme z obou stran a přidáme bílé víno. Dusíme asi 10-15 minut, podle tlouštky jater. Ta mají být uvnitr růžová, jinak jsou tvrdá.
2
Játra vyndáme, dáme do servírovací misky a výpek (sádlo) na ně přecedíme. Teprve teď osolíme a opepříme. Dáme do chladna. Podáváme studené s čerstvým pečivem nebo sádlo rozehřejeme na plotně či v mikrovlnce a namáčíme do něj měkké pečivo nebo chléb.
3
Dobrou přílohou jsou brusinky nebo rybízový džem, pro ty co mají rádi sladké, nebo smaženou cibulku, syrové papriky a rajčata pro příznivkyně slaného.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.