Autor:

Hurikán na pivu

Střední
Ingredience
Vepřová panenka 500 g
Pepř mletý
nebo grilovací koření
1 lžička
Hořčice kremžská 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Jarní cibulka
i s natí
1 svazek
Rajčata 2 ks
Pivo 1 l
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, osolíme, okořeníme, potřeme olejem, přidáme na větší kousky nakrájenou zelenou cibulku, podlijeme pivem a necháme marinovat min. 1 hodinu, nejlépe přes noc.

Na rozehřátém oleji opečeme zbytek cibulky, přidáme marinované maso a restujeme, dokud se neodpaří voda. Potom maso opět natřeme hořčicí ale jen z jedné strany, poklademe na něj nakrájaná rajčata a krátce podusíme. Na závěr maso vyjmeme, do výpeku nalijeme ještě zbytek piva a zahustíme moukou.

Podáváme s opékanými brambory nebo hranolky.

Recept pochází z pořadu Vaření, pečení od Dalibora Jandy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hurikán na pivu

Komentáře

  1. Jozef T.   14.01.2012 | 17:07 | reagovat |

    Prekvapuje ma komentár, že najdrahšie bravčové mäso použiť práve na tento recept. Je podľa Vás tento recept taký zlý, že sa nemôže tento druh mäsa použiť? Predsa čím kvalitnejšie mäso sa použije, tým kvalitnejší bude výsledok! Bravčová sviečková nie je žiadne výnimočne drahé mäso (cca 12 EUR/kg, to je oproti 40 EUR/kg za hovädziu sviečkovú len trochu viac, než jedna štvrtina...) aby sa nemohlo na tento recept použiť. Práve naopak. Ja by som doporučil hovädziu sviečkovú (nie teľaciu, kvôli chuti - nie cene - 60 EUR/kg) potom by sa skutočne vychutnala chuť tak mäsa ako aj marinády (špeciálne piva, ktoré sa často objavuje v receptoch s mizernou kvalitou (časťou) mäsa a tak sa jeho špeciálna chuť nie vždy podarí vychutnať. Čím lepšie mäso, tým lepšie jedlo. Samozrejme, ak ho pripravuje niekto, kto tomu rozumie a neplače, že na marinovanie pivom používa mäso za 12 EUR/kg) ...

  2. Jana Wernischova   03.03.2009 | 23:35 | reagovat |

    Souhlasím s Marií, mohlo by být moc dobré, ale použít panenku právě na tohle je skoro hřích a finanční investice do nejdražšího vepřového masa nebude v závěru znát.

  3. Marie Kyrianová   02.03.2009 | 20:35 | reagovat |

    Vypadá to lákavě,určitě vyzkouším. místo panenky by se mohla použít i kýta,popř. jiné vepřové.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web