Autor:

Hrušky v anglickém krému

Střední
Ingredience
Hrušky 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Anýz  špetka
Žloutek 3 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Mléko 375 ml
Citronová šťáva  
Cukr
5-6
6 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Hrušky umyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. S 250 ml převařené vody promícháme šťávu z citronu a touto zálivkou hrušky zalijeme, aby nám neztmavly. Potom polovinu cukru nasypeme do kastrolku a přidáme 250 ml vody, vaříme na mírném ohni, až se cukr rozpustí. Přidáme hrušky a dál je vaříme při stejné teplotě do změknutí, nesmí se ovšem rozvařit. Ovoce vyndáme z hotového nálevu.

Mouku rozmícháme v malém množství studeného mléka a zbylé mléko promícháme s anýzem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko s moukou a pomalu přivedeme do varu. Žloutky rozetřeme se zbytkem cukru, přidáme do horkého mléka, za stálého míchání a ohřevu vaříme krém, až do jeho zhoustnutí. Hrušky vložíme do misky zalijeme horkým krémem a necháme vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hrušky v anglickém krému

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web