Autor:

Hrušky v anglickém krému

Střední
Ingredience
Hrušky 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Anýz  špetka
Žloutek 3 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Mléko 375 ml
Citronová šťáva  
Cukr
5-6
6 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Hrušky umyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. S 250 ml převařené vody promícháme šťávu z citronu a touto zálivkou hrušky zalijeme, aby nám neztmavly. Potom polovinu cukru nasypeme do kastrolku a přidáme 250 ml vody, vaříme na mírném ohni, až se cukr rozpustí. Přidáme hrušky a dál je vaříme při stejné teplotě do změknutí, nesmí se ovšem rozvařit. Ovoce vyndáme z hotového nálevu.

Mouku rozmícháme v malém množství studeného mléka a zbylé mléko promícháme s anýzem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko s moukou a pomalu přivedeme do varu. Žloutky rozetřeme se zbytkem cukru, přidáme do horkého mléka, za stálého míchání a ohřevu vaříme krém, až do jeho zhoustnutí. Hrušky vložíme do misky zalijeme horkým krémem a necháme vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Hrušky v anglickém krému

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web