Autor:

Hrušky s broskvemi v omáčce

Střední
Ingredience
Hrušky 2 ks
Cukr 80 g
Citronová šťáva
Z 1 citronu
 
Vanilkový lusk 1 ks
Broskve
(425 ml) půlených
1 plechovka
Čokoládové hoblinky
Na posypání
 
Máta
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky hrušek 5 minut a potom je necháme okapat. Na síto dáme okapat broskve a šťávu zachytíme. Zbylý cukr necháme na hlubší pánvi zkaramelizovat. Přilijeme k němu za stálého míchání broskovou šťávu a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Pak omáčku dobře promícháme. Dvě broskve rozkrájíme na plátky. Hrušky vějířovitě nařízneme. Na talířek dáme vždy půlku broskve i hrušky a broskvové plátky přelijeme omáčkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Hrušky s broskvemi v omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web