Autor:

Hrušky s broskvemi v omáčce

Střední
Ingredience
Hrušky 2 ks
Cukr 80 g
Citronová šťáva
Z 1 citronu
 
Vanilkový lusk 1 ks
Broskve
(425 ml) půlených
1 plechovka
Čokoládové hoblinky
Na posypání
 
Máta
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky hrušek 5 minut a potom je necháme okapat. Na síto dáme okapat broskve a šťávu zachytíme. Zbylý cukr necháme na hlubší pánvi zkaramelizovat. Přilijeme k němu za stálého míchání broskovou šťávu a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Pak omáčku dobře promícháme. Dvě broskve rozkrájíme na plátky. Hrušky vějířovitě nařízneme. Na talířek dáme vždy půlku broskve i hrušky a broskvové plátky přelijeme omáčkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Hrušky s broskvemi v omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web