Hrušky s broskvemi v omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky
    • 80
      g cukr
    • citronová šťáva Z 1 citronu
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      plechovka broskve (425 ml) půlených
    • čokoládové hoblinky Na posypání
    • máta Na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky hrušek 5 minut a potom je necháme okapat. Na síto dáme okapat broskve a šťávu zachytíme. Zbylý cukr necháme na hlubší pánvi zkaramelizovat. Přilijeme k němu za stálého míchání broskovou šťávu a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
2
Pak omáčku dobře promícháme. Dvě broskve rozkrájíme na plátky. Hrušky vějířovitě nařízneme. Na talířek dáme vždy půlku broskve i hrušky a broskvové plátky přelijeme omáčkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a mátou.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.