Autor:

Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Střední
Ingredience
Hrušky
větší
6 ks
Citron 4 ks
Cukr 150 g
Žloutek
Bílá želatina
bílá
4 plátek
Smetana ke šlehání 200 ml
Pěna
Čokoláda na vaření 150 g
Vejce
Hnědý rum 2 lžíce
Rybíz
4 střapečky na ozdobu
4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod pokličkou asi 7 minut, pak je propasírujeme přes sítko.

Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém hruškovém pyré. Žloutky a zbytek cukru vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáváme hruškové pyré. Smetanu ušleháme a opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Ten přendáme do misky, povrch uhladíme a dáme na dvě hodiny do chladničky.

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vejce a rum ušleháme ve vodní lázni do pěny a za stálého míchání přidáváme čokoládu. Během chladnutí směs několikrát promícháme.

Zbylé dvě hrušky rozpůlíme. Na kažou porci upravíme půlku hrušky, doplníme vychlazeným krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme rybízem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Baklava Nejslavnější dezerty z celého světa Články z

Komentáře k receptu: Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web