Autor:

Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Střední
Ingredience
Hrušky
větší
6 ks
Citron 4 ks
Cukr 150 g
Žloutek
Bílá želatina
bílá
4 plátek
Smetana ke šlehání 200 ml
Pěna
Čokoláda na vaření 150 g
Vejce
Hnědý rum 2 lžíce
Rybíz
4 střapečky na ozdobu
4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod pokličkou asi 7 minut, pak je propasírujeme přes sítko.

Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém hruškovém pyré. Žloutky a zbytek cukru vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáváme hruškové pyré. Smetanu ušleháme a opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Ten přendáme do misky, povrch uhladíme a dáme na dvě hodiny do chladničky.

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vejce a rum ušleháme ve vodní lázni do pěny a za stálého míchání přidáváme čokoládu. Během chladnutí směs několikrát promícháme.

Zbylé dvě hrušky rozpůlíme. Na kažou porci upravíme půlku hrušky, doplníme vychlazeným krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme rybízem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Linecké sušenky Pusťte se do pečení! Klasické české cukroví Články z

Komentáře k receptu: Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web