Autor:

Hruškový koláč a vanilkovým medem

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Lučina 250 g
Polotučný tvaroh 250 g
Cukr krupice
+ lžička navíc
55 g
Rozinky 35 g
Citronová kůra 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 lžička
Vejce 1 ks
Listové těsto 500 g
Hrušky
na tenké plátky
2 ks
Máslo 50 g
Med 175 g
Vanilkový lusk
semínka
1 ks
Moučkový cukr
k posypání
 
Hruškový koláč a vanilkovým medem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35×25 cm a společně přeneste na plech.
Konce těsta mírně srolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neoloupaných hrušek. Jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc.
V troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova 20 minut.
Mezitím udělejte med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k bodu varu.
Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hruškový koláč a vanilkovým medem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web