Hruškový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 800
      g hrušky
    • 50
      g vanilkový cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce vody. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout.
3
Oloupané hrušky nakrájíme na plátky. Těsto rozválíme na sílu 1 cm, přesuneme do formy a propícháme vidličkou. Poklademe hruškami, posypeme cukrem se skořicí a upečeme dozlatova.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    12. 10. 2011 11:27

    Tak musela jsem přidat 1 vajíčko,trochu kypřícího prášku,zdvojnásobit dávku a více vody,pak těsto bylo vláčnější a lepší!

  • Ivan
    Ivan |

    25. 11. 2007 22:48

    Tak holky co takhle vejce, prasek do peciva a baking soda? Uf, Uf.Prece i do knedliku je to potreba a kolac je trochu narocnejsi.

  • markéta
    markéta |

    17. 8. 2007 21:15

    Připojuji se k Radce a Nikol, koláč se ani v podstatě nespojí, trochu mi to připadá že tam musí něco chybět.

  • viera
    viera |

    12. 9. 2005 14:55

    ja som cesto urobila kysnuté a bolo to výborné Ďakujem za inspiráciu doteraz som robila len jablčnik

  • Radka Zezulova
    Radka Zezulova |

    13. 7. 2004 15:29

    Pokusila jsem se kolac vyrobit, no snedli jsme ho, ale musim rict opravdu udelat testo opravdu zazrak!!! Muzete nejak poradit jak udelat testo, aby se nedrolilo. A reaguji tez na prispevek Nikol vice mouky a masla je asi opravdu nutne....

  • Nikol
    Nikol |

    30. 6. 2004 08:04

    Včera jsen koláč dělala. Kdybych měla rozválet tu kuličku těsta na 1 cm, tak z toho mám placičku tak na dlaň. Minimálně zdvojnásobit množství. Je normální, že těsto je po upečení tvrdé? Jinak docela chutné.