Hruškové muffiny se sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 12 kousků
    • 125
      g ovesné vločky
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • 30
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce med
  • Náplň
    • 3
      lžíce sladká smetana
    • 2
      ks hrušky
    • 5
      ks černé olivy
    • sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 150
      g hermelín zralý - hermelín či camembert
    • 50
      g měkký tvaroh tučný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 180 °C, smícháme droždí s olejem, solí, medem, přidáme mouku s vločkami, necháme 30 minut kynout.
2
Mezitím připravíme náplň: rozmačkáme hermelín, přidáme tvaroh, smetanu, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k směsi, olivy nakrájíme na malé kousky, promícháme, ochutíme solí a citronovou štávou.
3
Z těsta udělamé 12 kuliček do kterých uděláme vařečkou důlky, které naplníme směsí, uzavřeme, dáme do formiček, povrch potřeme vodou, pečeme cca 15 minut. Hermelín nakrájíme na 12 dílků, ještě teplé muffiny jím ozdobíme, přidáme půlky vlašských ořechů, posypeme nakrájenou pažitkou - není nutné a hned podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    4. 8. 2012 13:29

    V těstě určitě chybí nějaká tekutina a je ho na 12 kousků muffinů hrozně málo. Naopak náplně je příšerně moc. Nakonec jsem z toho udělala košíčky - do těsta nalila mléko, abych z toho neměla jen prachovou směs, vystlala jít košíčky a naplnila náplní. Dobré to bylo, ale muffiny to rozhodně nebyly :)

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    5. 3. 2008 10:32

    Do těsta se nedává žádné mléko ? Zdá se mi že to bude husté ?