Autor:

Hruškové muffiny se sýrem

Střední
Na 12 kousků
Ovesné vločky 125 g
Polohrubá mouka 125 g
Droždí 1/2 kostka
Rostlinný olej 30 ml
Sůl 1 lžička
Med 1 lžíce
Náplň
Sladká smetana 3 lžíce
Hrušky 2 ks
Černé olivy 5 ks
Sůl  
Citronová šťáva 1 lžíce
Hermelín
zralý - hermelín či camembert
150 g
Měkký tvaroh
tučný
50 g

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C, smícháme droždí s olejem, solí, medem, přidáme mouku s vločkami, necháme 30 minut kynout.

Mezitím připravíme náplň: rozmačkáme hermelín, přidáme tvaroh, smetanu, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k směsi, olivy nakrájíme na malé kousky, promícháme, ochutíme solí a citronovou štávou.

Z těsta udělamé 12 kuliček do kterých uděláme vařečkou důlky, které naplníme směsí, uzavřeme, dáme do formiček, povrch potřeme vodou, pečeme cca 15 minut. Hermelín nakrájíme na 12 dílků, ještě teplé muffiny jím ozdobíme, přidáme půlky vlašských ořechů, posypeme nakrájenou pažitkou - není nutné a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hruškové muffiny se sýrem

Komentáře

  1. ČernáLuna   04.08.2012 | 13:29 | reagovat |

    V těstě určitě chybí nějaká tekutina a je ho na 12 kousků muffinů hrozně málo. Naopak náplně je příšerně moc.
    Nakonec jsem z toho udělala košíčky - do těsta nalila mléko, abych z toho neměla jen prachovou směs, vystlala jít košíčky a naplnila náplní. Dobré to bylo, ale muffiny to rozhodně nebyly :)

  2. Věra z Dc   05.03.2008 | 10:32 | reagovat |

    Do těsta se nedává žádné mléko ? Zdá se mi že to bude husté ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web