Hrstková polévka zdravě

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst fazole
    • 2
      hrst čočka
    • 2
      hrst žlutý hrách
    • 200
      g kořenová zelenina může být mražená
    • 2
      ks brambory větší
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžička majoránka
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka
    • 1,5
      l voda na luštěniny
    • 1
      l horká voda na zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Napřed si namočíme luštěniny podle návodu na balení (cca 4 hod. fazole, 2 hod. čočku, hrách žlutý nenamáčíme). V té samé vodě dáme vařit do většího hrnce fazole cca po 15 minutách přidáme čočku a po dalších 10 minutách hrách. Mezitím si uděláme zeleninový vývar, ze zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel), brambor a vody - až budou všechny suroviny měkké, rozmixujeme ho tyčovým mixérem. Vývar přidáme do luštěnin a dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a petrželkou. Pořádně provaříme a až jsou luštěniny měkké, můžeme podávat. Dobrou chuť :)
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.