Hroznový dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 80
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • pečící papír
  • Mandlový krém
    • 40
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g mandle
    • 1
      lžička hladká mouka
  • Poleva
    • 100
      ml šťáva z hroznů v nouze z jablek
    • 40
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml sladká smetana
    • 1
      ks citronová šťáva
  • Obloha
    • 400
      g hroznové víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které dáme ztuhnout do ledničky. Teplé těsto se lepí.
2
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení, těsto rozválíme, vyložíme jím formu + 2-3 cm okraj. Dno na několika místech propícháme vidličkou.
3
Na krém ušleháme máslo a cukr do pěny, zašleháme vejce a vmícháme mouku a mandle. Krémem potřeme korpus. Poklademe kuličkami omytého okapaného vína.
4
Na polevu smícháme všechny přísady, nalijeme do formy na víno a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C ve střední části trouby asi půl hodiny.
5
Tento dort je dobrý i vlažný. Když jej přizdobíte šlehačkou, chybu neuděláte :-))
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Marketa
    Marketa |

    30. 9. 2007 22:35

    Hm, vypada velmi zajimave, neumim si predstavit co udela hroznove vino pri peceni, tak to asi budu muset vyzkouset :)