Hroznová marmeláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg hroznové víno
    • 1
      kg cukr krystal
    • 2
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hroznové kuličky zalijeme červeným vínem a za stálého míchání rozvaříme. Prolisujeme, přidáme cukr a provaříme do mírného zhoustnutí. Nalijeme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Vivian
    Vivian |

    23. 10. 2014 21:00

    JSEM JI DNES DELAL. JE RIDSI ALE CHUT SUPER :-P

  • Jirka
    Jirka |

    12. 10. 2014 23:01

    Jo, jo, jen ještě víc chemie, to je lahoda! =-O To už si to můžu dojít koupit do nějakýho nadnárodního řetězce. Dobrou chuť.

  • JSM
    JSM |

    3. 1. 2014 01:31

    Já jsem, teď už minulý rok, koupil za 30 za kilo hrozno bezpeckaté (asi z Řecka), tak jsem ho po umytí rozmixoval ve staré Etě a pro poměr s cukrem 1:1 jsem použil Pektogel aby to ztuhlo a po otevření sklenice se nerozmáčelo. Nechtělo se mi to vyvařovat do zhoustnutí a tak jsem to povařil 3 min. samo :-$ s trochou(1-2%) octa, pak 3 min. s Pektogelem, 50g cukru a lžičkou kyseliny citronové a nakonec 3 min. s cukrem a nalil do sklenic. Aby to lépe zatuhlo, je třeba dát Pektogelu více, nebo použít třeba GelFix 3:1, nebo to holt trochu povařit. Marmeláda je jemná a sladká, šlupičky nevadí.

  • nunu
    nunu |

    28. 2. 2008 22:10

    zajimavej recept.Vim,ze marmelada se da delat pomale z cehokoliv,ale tohle by me nenapadlo!Jsem z vinarske oblasti a vina mame hromadu,nekdy uz nevime co s nim a tak ho zuzitkuji takhle na zimu!