Hroznová marmeláda

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hroznové víno 2 kg
Cukr krystal 1 kg
Červené víno 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Hroznové kuličky zalijeme červeným vínem a za stálého míchání rozvaříme. Prolisujeme, přidáme cukr a provaříme do mírného zhoustnutí. Nalijeme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Hroznová marmeláda

Komentáře

  1. Vivian   23.10.2014 | 21:00 | reagovat |

    JSEM JI DNES DELAL. JE RIDSI ALE CHUT SUPER :-P

  2. JSM   03.01.2014 | 1:31 | reagovat |

    Já jsem, teď už minulý rok, koupil za 30 za kilo hrozno bezpeckaté (asi z Řecka), tak jsem ho po umytí rozmixoval ve staré Etě a pro poměr s cukrem 1:1 jsem použil Pektogel aby to ztuhlo a po otevření sklenice se nerozmáčelo. Nechtělo se mi to vyvařovat do zhoustnutí a tak jsem to povařil 3 min. samo :-$ s trochou(1-2%) octa, pak 3 min. s Pektogelem, 50g cukru a lžičkou kyseliny citronové a nakonec 3 min. s cukrem a nalil do sklenic. Aby to lépe zatuhlo, je třeba dát Pektogelu více, nebo použít třeba GelFix 3:1, nebo to holt trochu povařit. Marmeláda je jemná a sladká, šlupičky nevadí.

    1. Jirka   12.10.2014 | 23:01 | reagovat |

      Jo, jo, jen ještě víc chemie, to je lahoda! =-O To už si to můžu dojít koupit do nějakýho nadnárodního řetězce. Dobrou chuť.

  3. nunu   28.02.2008 | 22:10 | reagovat |

    zajimavej recept.Vim,ze marmelada se da delat pomale z cehokoliv,ale tohle by me nenapadlo!Jsem z vinarske oblasti a vina mame hromadu,nekdy uz nevime co s nim a tak ho zuzitkuji takhle na zimu!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web