Hroznová bublanina se sněhovou čepicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bílý jogurt
    • 3
      ks žloutek
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 150
      g rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g hrozny světlé a tmavé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme citronovou kůru, žloutky, olej, jogurt a vše zamícháme. Vlijeme do větší koláčové formy vymazané olejem nebo na plech, posypeme hrozny a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Zatím vyšleháme pevný sníh z bílků a lehce vmícháme vanilkový cukr, naneseme na koláč a dosušíme v mírné troubě.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Kateřina Šípková
    Kateřina Šípková |

    2. 10. 2008 22:24

    Rada bych vyzkousela, ale 40 g se mi zda dost malo, neni to 40 svetlych a 40 tmavych, nebo dokonce 400g? Dekuji za odpoved

  • kota
    kota |

    9. 11. 2005 18:46

    Dnes dělám pro velký úspěch podruhé - dokud je čas hroznů

  • Anonym
    Anonym |

    27. 2. 2005 00:42

    Je to vynikajici, hrozny jsem nemela, tak jsem je nahradila boruvkama a malinama. Jogurtu jsem musela pridat trochu vic.Ale stalo to za to. Rodina nadsena.