Hrašenky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
22 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Jana.Sk

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hraška na obalování - pikantní
    • 200
      g zelenina na drobno nakrájená (zelí, mrkev,...)
    • 200
      ml voda (můžeme nahradit i pivem)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháte dohromady a necháte 15 minut odstát.
2
Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme dozlatova. Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.
3
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
4
Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou.

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    26. 4. 2016 15:07

    Co je hraška? Hrachová kaše? Jak ji děláte?

  • Petr Mikuláš
    Petr Mikuláš |

    31. 1. 2014 13:28

    Je to recept dokonce na hubnutí... :-\ viz: Večeře: 150 g květáku smaženého na olivovém oleji v hrašce. ;-) http://ona.idnes.cz/dieta-podle-modelek-0on-/dieta.aspx?c=A130827_115148_dieta_sck Dobrou chuť a zdravé hubnutí 8-)

  • kkk
    kkk |

    15. 11. 2013 17:59

    Tohle že patří do dietních jídel??? WTF? ,,do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme dozlatova"... Konec... Už fakt nemůžu... :D

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    3. 12. 2012 13:10

    Omluva - propekly.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    3. 12. 2012 13:09

    Dělala jsem placičky, aby se dobře propekli. Chutnají nám se zelím. Dávám 1.