Autor:

Hrášek na smetaně

Snadné
Ingredience
Sterilovaný hrášek
ve slaném nálevu
1 ks
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka  
Sůl  
Masox
kousek
 
Smetana 250 ml
Buřty 4 ks
Olej  
Brambory  

Postup přípravy:

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme sůl, kousek masoxu - né moc, tak ani né půl kostičky, a povaříme tak 10 min. nakonec přidáme smetanu. Dochucuje se pouze solí. Vznikne jemná omáčka.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky (klasická příloha) a uvaříme se solí a kmínem. Buřty nakrájíme na silnější kolečka a opečeme dozlatova na oleji. Na talíř dáme uvařené brambory polité hráškovou omáčkou a na vrch poklademe opečenými buřty a malinko sem tam pokapeme vypečenou šťávou z buřtů.
Je to velmi dobré a rychlé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Komentáře k receptu: Hrášek na smetaně

Komentáře

  1. Denca   20.09.2014 | 12:31 | reagovat |

    A od kdy jsou ve stave z hrasku konzervanty..? Hrasek v zrnech, pitna voda, jedla sul. Nic vic v tech plechovkach neni. Tez vyvar pouzivam a besamel sice nevznikne ale jde o to pochopit postup ne o odborne vyrazy myslim.

  2. Marek K.   17.05.2012 | 11:12 | reagovat |

    Opravdu, ale opravdu nevím, od kdy přilitím vody do jíšky vzniká bešamel...Hrášek dejme tomu, že není čerstvý. Ale místo vody dát mléko, rozhodně ne s nálevem, který je plný konzervantů a masox ? ne, děkuji...Stačí dolít mlékem, nejlépe smetanou a přidat hrášek, omáčku osolit...Bohatě stačí, chuťově masox nechybí a je to bez zbytečné chemie...Já do toho osobně dávám trošku muškátového květu (PS: Muškátový květ je také základ pro bešamel )

  3. Irena Klasová   30.12.2008 | 15:06 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem včera na večeři a místo hrášku jsem použila kukuřici, hrášek u nás není moc v obllibě (výjimkou je mamka a ségra, já a taťka hrášek nemusíme) a bylo to též výborné, dávám za 1.

  4. Ivana Přikrylová   29.12.2008 | 16:14 | reagovat |

    Vařím podobně, jen místo buřtů dávám vejce natvrdo

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web