Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hrách předem namočený, půlený, žlutý
    • 1
      l voda
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce oves milku (nebo deci smetany či mléka na zjemnění polévky)
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • Bramborové krutonky
    • 5
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočený hrách propláchenme a dáme vařit do 1 litru neosolené vody. Mírně okořeníme majoránkou. Až je hrách téměř měkký, vodu osolíme a jemně opepříme. Hrách dovaříme až je měkký.
2
Mezitím připravíme bramborové krutonky: brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj bramborové kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme a smažíme dokřupava.
3
Uvařenou hrachovovu polévku dáme do mixéru, přidáme česnek, 2 lžíce Oves milku (či přilijeme trošku mléka či smetany) a citronovu šťávu. Umixujeme.
4
Z hotových bramborových krutonků odebereme jednu polovinu a přidáme do umxovaného hrachového krému. Ještě jednou krátce promixujeme. Podle chuti dosolíme, dopepříme či dokyselíme citronovou šťávou. Jednotlivé porce v mističkách zdobíme zbylými pečenými brambrovými krutonky.
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.