Autor:

Hrachové noky

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 20
Ingredience
Žlutý hrách 250 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 1 ks
Bílek 2 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Sádlo 3 lžíce
Mleté mandle 1 balení
Cukr krystal 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní

Žlutý hrách není třeba dlouho namáčet - záleží na tom, jakou koupíte velikost. Menší se namáčí i vaří doměkka kratší dobu. Po změknutí hrách prolisujeme sítem či rozmixujeme na kaši.
Přidáme cukry (dle chuti), z bílků ušlehaný tuhý sníh a vejce. Mouky přidáváme tolik, aby nám vzniklo těsto jak na klasické noky.
Smažíme na sádle. Obalujeme v krystalovém cukru a madlích, případně i v semínkách dýně.
Vyzkoušela jsem dát do těsta přímo dýňová semínka a nemělo to chybu.
Výborné jak teplé, tak studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Hrachové noky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web