Hrachové noky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
20
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g žlutý hrách
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      balení mleté mandle
    • 1
      hrnek cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žlutý hrách není třeba dlouho namáčet - záleží na tom, jakou koupíte velikost. Menší se namáčí i vaří doměkka kratší dobu. Po změknutí hrách prolisujeme sítem či rozmixujeme na kaši.
2
Přidáme cukry (dle chuti), z bílků ušlehaný tuhý sníh a vejce. Mouky přidáváme tolik, aby nám vzniklo těsto jak na klasické noky.
3
Smažíme na sádle. Obalujeme v krystalovém cukru a madlích, případně i v semínkách dýně.
4
Vyzkoušela jsem dát do těsta přímo dýňová semínka a nemělo to chybu.
5
Výborné jak teplé, tak studené.
Zařazení: Pokrmy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.