Hraběnčiny řezy podle mojí babičky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
75 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk
    • 3
      lžíce cukr
    • 10
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 2
      kg jablka
    • 3
      balíček vanilkový pudink
    • 12
      lžíce cukr
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a rozdělíme na poloviny.
2
Z každé vyválíme placku o velikosti plechu na pečení. Jednu položíme na plech, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme.
3
Příprava náplně: jablka oloupeme a rozkrájíme na kostky nebo plátky, smícháme s pudinkovým práškem a cukrem.
4
Tipy: Cukr se dá snadno nahradit sladidlem, můžete tak potěšit své blízké - diabetiky! A pro vaše netrpělivé blízké: koláč se dá konzumovat i teplý, nejlépe s kopečkem zmrzliny a trochou šlehačky.
Zařazení: Moučníky DIA Řezy

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    12. 10. 2016 21:50

    Cukru v dia receptu, à tolik. Chyba

  • Ivana
    Ivana |

    12. 10. 2016 21:32

    To je dia recept???? S tolik lice mi cukru. Velka chyba.

  • Naďa Lhotaková
    Naďa Lhotaková |

    27. 5. 2006 16:20

    Tento recept znám jen do náplně přidávám ořechy,z bílků sníh,kakao,skořici.

  • Tomáš Dimmer
    Tomáš Dimmer |

    29. 1. 2006 13:08

    My jsme ho vyzkoušeli a víme, že jsme ho rozhodně nedělali naposled. Byl vynikající! Recept jsme přesně dodrželi, tak by to vlastně i mělo být, když chceme něco hodnotit.

  • Di
    Di |

    3. 6. 2005 18:16

    Tenhle koláč dělávám, jen vršek nepotírám vejcem, ale propíchám ho vidličkou. Dlouho vydrží vláčný a je skvělý na cesty. Hraběnčiny řezy jsou ale něco jiného.