Hraběnčin štrůdl s dýní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      kostka hera
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      kg dýně
    • citronová šťáva
    • skořicový cukr
    • vlašské ořechy dle chuti
    • rozinky
    • skořice
    • 120
      g cukr na sníh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme v chladničce ztuhnout. Dýni nastrouháme a lehce z ní vymačkáme šťávu. Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme dýní, zakapame citronovou šťávou, posypeme skořicovým cukrem, ořechy a rozinkami. Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 120 g cukru, namažeme na náplň a zasypeme postrouhaným těstem z lednice. Upečeme.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • krucinka
    krucinka |

    27. 10. 2014 08:18

    Trošku dalo zabrat uhnětení těsta, ale jinak vynikající!

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    11. 11. 2008 09:48

    Dělala jsem akorát jsem tam přidala více té dýně a jen se zaprášilo dávám za jedna

  • Markéta
    Markéta |

    8. 2. 2007 16:52

    To znám jako hraběnčiny řezy.Dělám to s jabkama.Je to fakt dobrý recept.