Hovězí znojemská omáčka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: djj.trnavsky

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nakládané okurky
    • 1
      lžíce světlá jíška
    • 100
      g anglická slanina
    • 500
      g hovězí maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso. Maso orestujeme a podlijeme 1,5 l vývaru, popř. vodou, do které přidáme 2 kostky masoxu.
2
Dále přidáme česnek, 3 nadrobno nakrájené okurky. V zakrytém hrnci dusíme, dokud nám maso nezměkne.
3
Až je maso měkké, přidáme zbylé 3 nadrobno nakrájené okurky a zahustíme jíškou. Vaříme ještě 15 min.
4
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Já
    |

    9. 3. 2017 10:38

    Kde je vejce?

  • Kačí
    Kačí |

    10. 5. 2016 20:54

    Třeba 20 kostek Nechápu jak někdo může dát do omáčky tohoto oběmu 2 kostky. Také dávám masox jsem časově vytížená a nechce se mi s.át s vývarem,ale půlku kostičky do znojemky bohatě stačí !!!

  • venca
    venca |

    1. 5. 2016 12:51

    Omáčka je jistě chutná,ale nejedná se o znojemskou,ale max.o okurkovou.

  • Pepa
    Pepa |

    7. 11. 2015 01:19

    Ja jsem dal pro jistotu 4 kostky, aby to bylo dost chutne :-D

  • Petr
    Petr |

    2. 10. 2015 20:47

    Mne sa zdá, ze 2 kocky bujónu sú málo. Asi by bolo treba celú krabicu, lebo len s dvomi kockami sa nepodarí zabit vsetkých, co to budú podla receptu varit. P.S.: Máte predstavu o skodlivosti pre zdravie 1 (jednej) kocky bujónu? Zdá sa, ze nie, ked v recepte uvádzate 2 (dve)! :-S

  • Annie
    Annie |

    23. 7. 2015 20:54

    Moc děkuji za super recept, znojemská byla výborná (vařila jsem ji poprvé) :-)!!

  • kanclirova
    kanclirova |

    14. 7. 2014 13:27

    Výborné, konečně jsem dosáhla chuti, kterou má znojemská mít. :) Dávám 1