Autor:

Hovězí znojemská omáčka

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Nakládané okurky 6 ks
Světlá jíška 1 lžíce
Anglická slanina 100 g
Hovězí maso 500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso. Maso orestujeme a podlijeme 1,5 l vývaru, popř. vodou, do které přidáme 2 kostky masoxu.

Dále přidáme česnek, 3 nadrobno nakrájené okurky. V zakrytém hrnci dusíme, dokud nám maso nezměkne.

Až je maso měkké, přidáme zbylé 3 nadrobno nakrájené okurky a zahustíme jíškou. Vaříme ještě 15 min.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
4 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Hovězí znojemská omáčka

Komentáře

  1. Kačí   10.05.2016 | 20:54 | reagovat | závadný

    Třeba 20 kostek Nechápu jak někdo může dát do omáčky tohoto oběmu 2 kostky. Také dávám masox jsem časově vytížená a nechce se mi s.át s vývarem,ale půlku kostičky do znojemky bohatě stačí !!!

  2. venca   01.05.2016 | 12:51 | reagovat | závadný

    Omáčka je jistě chutná,ale nejedná se o znojemskou,ale max.o okurkovou.

  3. Petr   02.10.2015 | 20:47 | reagovat | závadný

    Mne sa zdá, ze 2 kocky bujónu sú málo.
    Asi by bolo treba celú krabicu, lebo len s dvomi kockami sa nepodarí zabit vsetkých, co to budú podla receptu varit.
    P.S.: Máte predstavu o skodlivosti pre zdravie 1 (jednej) kocky bujónu?
    Zdá sa, ze nie, ked v recepte uvádzate 2 (dve)!
    :-S

    1. Pepa   07.11.2015 | 1:19 | reagovat | závadný

      Ja jsem dal pro jistotu 4 kostky, aby to bylo dost chutne :-D

  4. Annie   23.07.2015 | 20:54 | reagovat | závadný

    Moc děkuji za super recept, znojemská byla výborná (vařila jsem ji poprvé) :-)!!

  5. kanclirova   14.07.2014 | 13:27 | reagovat | závadný

    Výborné, konečně jsem dosáhla chuti, kterou má znojemská mít. :) Dávám 1

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web