Autor:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Vepřová játra 200 g
Kuřecí prsa 150 g
Vejce 3 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Majoránka  
Mrkev 2 ks
Petržel 3 snítka
Celer 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Nové koření 3 ks
Pepř celý 12 ks
Líbeček 2 snítka
Hrubá mouka 200 g
Strouhanka  

Postup přípravy:

Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.

Játrové knedlíčky

Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.

Domácí nudle

Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.

http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Komentáře

  1. ČernáLuna   20.08.2016 | 13:51 | reagovat | závadný

    Děkuji, vařila jsem celkem tři hodiny a všechny krásně vyšlo, i knedlíčky se povedly.

  2. Šárka   13.09.2013 | 12:04 | reagovat | závadný

    dobrý :-)

    1. Katull   27.10.2013 | 19:34 | reagovat | závadný

      Díky moc :-)

  3. petr   03.04.2013 | 17:37 | reagovat | závadný

    tady je hodinu maso zvlášť a pak hodinu i ze zeleninou to je snad dost

  4. EvaV.   29.03.2013 | 20:43 | reagovat | závadný

    Hovězí vývar je dobré táhnout daleko déle. Hodinu je určitě málo. Pokud máme větší kus masa, za hodinu ani nezměkne. Správný vývar se má nechat probublávat od 2 hodin výše.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web