Autor:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Vepřová játra 200 g
Kuřecí prsa 150 g
Vejce 3 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Majoránka  
Mrkev 2 ks
Petržel 3 snítka
Celer 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Nové koření 3 ks
Pepř celý 12 ks
Líbeček 2 snítka
Hrubá mouka 200 g
Strouhanka  

Postup přípravy:

Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.

Játrové knedlíčky

Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.

Domácí nudle

Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.

http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Komentáře

  1. ČernáLuna   20.08.2016 | 13:51 | reagovat |

    Děkuji, vařila jsem celkem tři hodiny a všechny krásně vyšlo, i knedlíčky se povedly.

  2. Šárka   13.09.2013 | 12:04 | reagovat |

    dobrý :-)

    1. Katull   27.10.2013 | 19:34 | reagovat |

      Díky moc :-)

  3. petr   03.04.2013 | 17:37 | reagovat |

    tady je hodinu maso zvlášť a pak hodinu i ze zeleninou to je snad dost

  4. EvaV.   29.03.2013 | 20:43 | reagovat |

    Hovězí vývar je dobré táhnout daleko déle. Hodinu je určitě málo. Pokud máme větší kus masa, za hodinu ani nezměkne. Správný vývar se má nechat probublávat od 2 hodin výše.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web